Större sällskap
Om ni funderar på att avnjuta en middag hos oss så har ni här nedan lite förslag på vad vi kan erbjuda. Dessa menyförslag är inget som vi har stående på menyn utan lagar just för er. Förutsättningen för att vi ska kunna hålla dessa priser är att alla i sällskapet enas om samma meny.
Dessa menyer serveras endast för sällskap på minst 20 personer. Vi kan också diskutera priset efter hur många ni är i ert sällskap. Tänk på att vara ute i god tid för att underlätta vårt arbete. Under sommarmånaderna går det självklart bra att förbeställa en trerätters från vår À la carte. Se förslag här nedan.
Prisklass 1
Valfri trerätters för 425 kr alternativt tvårätters för 335 kr.
*
Förrätt
Klassisk Toast Skagen med späd sallad och dillolja
Liten kavringslandgång med tre sorters sill, gubbröra och gravad laxfilé
Gratinerad getosttoast serverat med fikon- och portvinssirap, betor och rostade solrosfrön
Lufttorkad skinka och fetaostkräm med chilismaksatt melonsallad
Räkcocktail med ananas, gurka och fänkål smaksatt med ingefära, lime och chili
*
Varmrätt
Helstekt fläskfilé med säsongens primörer, rödvinssky och fransk potatisgratäng
Ört- och citronfärserad kycklingfilé med krämig risotto, ugnsbakade cocktailtomater och rödvinssky
Grillad ytterfilé av rapsgris med säsongens grönsaker, bearnaisesås, rödvinssky samt rostad färskpotatis
Ört- och parmesangratinerad laxfilé med dillrostad färskpotatis, säsongens grönsaker samt vitvinssås
Nattbakad högrevskärna, potatis- och palsternackspuré, baconsky samt säsongens primörer
*
Dessert
Chokladbrownie med färska bär och hallongrädde
Citroncheesecake med exotisk fruktsallad och mandelflan
Krogens egen vaniljglass med lime- och myntamarinerade jordgubbar
Vit chokladpannacotta med limesockrade hallon
Mjölkchokladmousse med bär och hallonsorbet
Prisklass 2
Valfri trerätters för 475 kr alternativt tvårätters för 380 kr.
*
Förrätt
Kavringsklädd kräftterrin med örtsallad och forellromsvinägrett
Kryddgravad laxrulle toppad med handskalade räkor serverat med senapssås
Lättrökt ankbröst med palsternackscreme, marinerad grön sparris och örtsallad
Lätthalstrad rödingtartar med skummig blåmusselsås, krasse och rotfruktchips
Getostterrin inlindad i lufttorkad skinka med balsamvinägersirap och färska betor
*
Varmrätt
Rosastekt kalvytterfilé med grön sparris i lufttorkad skinka, ramslökssmör, rödvinssky och fransk potatisgratäng
Rosastekt flankstek med tryffelbearnaise, bakad rotselleri, syltad lök samt rostad färskpotatis
Helstekt Rödspätta med färska rödbetor, kapris och vispat pepparrotssmör, kokt färskpotatis
Rimmad, Halstrad ryggfilé av sej serverat med hummerhollandaise, grön sparris och dillrostad färskpotatis
Halstrad Fjällröding på bädd av rostad färskpotatis och primörer serverat med citronsmörsås
*
Dessert
Mörk chokladmoussekupol med passionsfrukt serverat med färska bär
Sjökrogens glass- och sorbetbricka med färska bär och chokladflan
Klassisk Crème brûlée med färska hallon och vaniljglass
Vit chokladcheescake med hallonsås, jordgubbar och mandelflan
Prisklass 3
Valfri trerätters för 525 kr alternativt tvårätters för 435 kr.
*
Förrätt
Sotad oxfilécarpaccio med löjrom, grön sparris och citroncreme samt friterad kapris
Kavringsklädd gräslök- och färskostsmousse toppad med löjrom, rödlök och dill
Sotad tonfisk med limebladsmajonnäs, syltad rättika, wasabiärtor samt krasse
Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, picklad gurka, rökt balsamvinäger samt färska örter
Långbakad amerikansk flankstek med tryffelmajonnäs, spädsallad, cocktailtomater samt picklad rödlök
*
Varmrätt
Grillad hängmörad entrecote med grillade grönsaker, kryddsmör, rödvinssky samt friterad risotto
Rosastekt svensk hjortytterfilé med bakad rotselleri, friterad grönkål, pommes Anna samt svartvinbärssky
Helstekt oxfilé med sommarens grönsaker, potatisrulltårta fylld med örter och soltorkade tomater samt rödvinssky
Gremolatastekt lammytterfilé med tre sorters rödbetor, pecorinorisotto samt rosmarinsky
Rimmad halstrad torskrygg med säsongens grönsaker, nyslagen hollandaisesås och kokt färskpotatis
Helstekt rödtunga med rödbetor, kapris, riven pepparrot, brynt smör samt färskpotatis
*
Dessert
Mörk chokladterrin med havtornssorbet och färska bär
Trefärgad chokladmousse med färska bär, lemoncurd och chokladjord
Cognacssmaksatt päronterrin med krogens vaniljglass och kardemummacrunch
Triss i Hjortron; mousse, sufflé, sorbet med mynta och flan