Större sällskap

Om ni funderar på att avnjuta en middag hos oss så har ni här nedan lite förslag på vad vi kan erbjuda. Dessa menyförslag är inget som vi har stående på menyn utan lagar just för er. Förutsättningen för att vi ska kunna hålla dessa priser är att alla i sällskapet enas om samma meny.

Dessa menyer serveras endast för sällskap på minst 20 personer. Vi kan också diskutera priset efter hur många ni är i ert sällskap. Tänk på att vara ute i god tid för att underlätta vårt arbete. Under sommarmånaderna går det självklart bra att förbeställa en trerätters från vår À la carte. Se förslag här nedan.

Prisklass 1

Valfri trerätters för 345 kr alternativt tvårätters för 275 kr.

*

Förrätt

Klassisk Toast Skagen med späd sallad och dillolja

Liten kavringslandgång med tre sorters sill, gubbröra och gravad laxfilé

Gratinerad getosttoast serverat med fikon- och portvinssirap, betor och rostade solrosfrön

Lufttorkad skinka och fetaostkräm med chilismaksatt melonsallad

Räkcocktail med ananas, gurka och fänkål smaksatt med ingefära, lime och chili

*

Varmrätt

Helstekt fläskfilé med säsongens primörer, rödvinssky och fransk potatisgratäng

Ört- och citronfärserad kycklingfilé med krämig risotto, ugnsbakade cocktailtomater och rödvinssky

Grillad ytterfilé av rapsgris med säsongens grönsaker, bearnaisesås, rödvinssky samt rostad färskpotatis

Ört- och parmesangratinerad laxfilé med dillrostad färskpotatis, säsongens grönsaker samt vitvinssås

Nattbakad högrevskärna, potatis- och palsternackspuré, baconsky samt säsongens primörer

*

Dessert

Chokladbrownie med färska bär och hallongrädde

Citroncheesecake med exotisk fruktsallad och mandelflan

Krogens egen vaniljglass med lime- och myntamarinerade jordgubbar

Vit chokladpannacotta med limesockrade hallon

Mjölkchokladmousse med bär och hallonsorbet

Prisklass 2

Valfri trerätters för 395 kr alternativt tvårätters för 315 kr.

*

Förrätt

Kavringsklädd kräftterrin med örtsallad och forellromsvinägrett

Kryddgravad laxrulle toppad med handskalade räkor serverat med senapssås

Lättrökt ankbröst med palsternackscreme, marinerad grön sparris och örtsallad

Lätthalstrad rödingtartar med skummig blåmusselsås, krasse och rotfruktchips

Getostterrin inlindad i lufttorkad skinka med balsamvinägersirap och färska betor

*

Varmrätt

Rosastekt kalvytterfilé med grön sparris i lufttorkad skinka, ramslökssmör, rödvinssky och fransk potatisgratäng

Rosastekt flankstek med tryffelbearnaise, bakad rotselleri, syltad lök samt rostad färskpotatis

Helstekt Rödspätta med färska rödbetor, kapris och vispat pepparrotssmör, kokt färskpotatis

Rimmad, Halstrad ryggfilé av sej serverat med hummerhollandaise, grön sparris och dillrostad färskpotatis

Halstrad Fjällröding på bädd av rostad färskpotatis och primörer serverat med citronsmörsås

*

Dessert

Mörk chokladmoussekupol med passionsfrukt serverat med färska bär

Sjökrogens glass- och sorbetbricka med färska bär och chokladflan

Klassisk Crème brûlée med färska hallon och vaniljglass

Vit chokladcheescake med hallonsås, jordgubbar och mandelflan

Prisklass 3

Valfri trerätters för 475 kr alternativt tvårätters för 400 kr.

*

Förrätt

Sotad oxfilécarpaccio med löjrom, grön sparris och citroncreme samt friterad kapris

Kavringsklädd gräslök- och färskostsmousse toppad med löjrom, rödlök och dill

Sotad tonfisk med limebladsmajonnäs, syltad rättika, wasabiärtor samt krasse

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, picklad gurka, rökt balsamvinäger samt färska örter

Långbakad amerikansk flankstek med tryffelmajonnäs, spädsallad, cocktailtomater samt picklad rödlök

*

Varmrätt

Grillad hängmörad entrecote med grillade grönsaker, kryddsmör, rödvinssky samt friterad risotto

Rosastekt svensk hjortytterfilé med bakad rotselleri, friterad grönkål, pommes Anna samt svartvinbärssky

Helstekt oxfilé med sommarens grönsaker, potatisrulltårta fylld med örter och soltorkade tomater samt rödvinssky

Gremolatastekt lammytterfilé med tre sorters rödbetor, pecorinorisotto samt rosmarinsky

Rimmad halstrad torskrygg med säsongens grönsaker, nyslagen hollandaisesås och kokt färskpotatis

Helstekt rödtunga med rödbetor, kapris, riven pepparrot, brynt smör samt färskpotatis

*

Dessert

Mörk chokladterrin med havtornssorbet och färska bär

Trefärgad chokladmousse med färska bär, lemoncurd och chokladjord

Cognacssmaksatt päronterrin med krogens vaniljglass och kardemummacrunch

Triss i Hjortron; mousse, sufflé, sorbet med mynta och flan